September 20, 2018

July 15, 2017

Please reload

Recent Posts

Kraniosakraalijärjestelmä

April 30, 2017

Kraniosakraalijärjestelmä koostuu:

 

1. Ulkoisesti: Kraniosta (cranium) eli kallon luista, selkärangasta (columna vertebralis) ja sakrumista eli ristiluusta (os sacrum. Siksi nimi kraniosakraali.

 

 

2. Sisäisesti: Kalvorakenteista erityisesti ristiluun, selän ja aivojen kalvoista. Nämä kalvot muodostavat myös suojavapain selkärangan hermoille.

3. Selkäydinneste (liquor cerebrospinalis)

 

Aivo-selkäydinneste eli likvori (lat. liquor cerebrospinalis) on nestettä, joka suojaa immunologisesesti sekä mekaanisesti sekä aivoja että selkäydintä iskuilta. Aivoselkäydinneste toimii iskuissa ikäänkuin iskunvaimentimena. Aivoselkäydinnesteellä on tärkeä tehtävä reguloida aivoihin sisään ulos virtaavaa ja sen sisällä tapahtuvaa verenkiertoa.


 

 

Aivoselkäydinneste ylläpitää nesteiden homeostaasia: Neljä aivokammiota aivojen sisällä auttaa tasapainottamaan verenkiertoa. Ne ovat yhteydessä veri-aivoesteeseen (eng. blood brain barrier) ja auttavat poistamaan metabolista jätettä keskushermostosta. Myös aivojen solut tuottavat metabolista jätettä, jota aivoselkäydinneste auttaa poistamaan. 

 

 

Aivoselkäydinnesteen virtaus on parhaimmillaan syvässä unitilassa.. Silloin nesteet pääsevät virtaamaan parhaiten ilman jännitystä.  Myös kraniosakraalisessa hoidossa ihminen usein vaipuu syvän rentoutuden tilaan. Tällöin nesteet virtaavat luonnollisesti ja keho pääsee hakeutumaan paremmin kohti tasapainoa. 

 

 

 

 

 

 

Lähteet: Harmonizing Your Craniosacral System: Self-Treatments for Improving Your Health (2011) Daniel Agustoni., Wikipedia 04/2017

 

Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Hierontajaakko

 

Terveempi keho parempi mieli

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle