September 20, 2018

July 15, 2017

Please reload

Recent Posts

TOS -oireyhtymä (Thoracic Outlet Obstruction syndrome)

January 21, 2017

 

Esiintyykö käsissäsi tunnottomuutta tai pistelyä? Tuntuuko siltä, että esimerkiksi verhoja ripustaessasi tai autoa ajaessasi kätesi ovat voimattomat ja/ puutuneet? Sinulla saattaa olla TOS –oireyhtymä.

 

Kyseessä on hartiapunoksen, eli kaularangasta käsiin kulkevan hermokimpun puristustila. Tämä voi johtua kireistä lihaksista hermokimpun kulkureitillä; tyypillisimmin kireät kaulanlihakset tai/ja rintalihakset. Toisaalta TOS:ia voi aiheuttaa myöskin ylimääräinen kaulakylkiluu tai kookas kaulanikama.

 

 

 

Tyypillisimmät oireet:

 

·      Kipu ja puutuminen sormissa

·      Käsien pitäminen yläasennossa tuntuu huonolta

·      Myös nukkuminen niin, että kädet ovat hartialinjan yläpuolella, tuntuu pahalta

 

Hieronta auttaa:

 

TOS -oireyhtymää voidaan testata hierojan vastaanotolla monin eri testein. Mikäli  testit vahvistavat TOS-epäilyn, osaa hyvä hieroja mitoittaa hieronnan tarvealueen mukaan ja helpottaa lihasjännitystä hermopunoksen kulkureitillä. Hieroja voi myös ohjeistaa tilanteeseen sopivia jumppaohjeita ja venytyksiä. Kannattaa myös välttää työskentelyä kädet yläasennossa, ainakin kunnes tilanne helpottaa.

 

 

TOS -oireyhtymä on helppo selättää ennaltaehkäisevällä hieronnalla ja oma-aloitteisella, säännöllisellä jumpalla.

 

Noora Laitinen

Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Hierontajaakko

 

Terveempi keho parempi mieli

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle