September 20, 2018

July 15, 2017

Please reload

Recent Posts

KRANIOSAKRAALITERAPIA

June 17, 2016

 

Kraniosakraaliterapian (KST) juuret ovat osteopatiassa. Se on kokonaisvaltainen, lempeä ja tehokas kehollinen hoito, jossa kunnioitetaan asiakkaan omaa sisäistä viisautta ja kehon pyrkimystä tasapainoon.

 

Menetelmän lähtökohtana on kraniosakraalijärjestelmän elvyttäminen. Se vaikuttaa hormonaaliseen ja hermostolliseen toimintaan, sydän- ja verenkiertojärjestelmään, lymfajärjestelmään ja sisäelimiin, luihin, pehmytkudoksiin ja psyykeen.

 

Kraniosakraalihoidolla voi auttaa mm. seuraavia asioihin:

lihashuolto ja faskia-kalvojärjestelmä, selkäydin ja muiden nesteiden kierto kehossa, päänsäryt, hermo-järjestelmän jännitteet ja tukokset, rangassa, aineenvaihdunta, traumojen jälkihoito, vinous, jäykkyys, selkäongelmat, stressi, kiputilat, raajojen ja nivelten virheasennot ja ruuansulatus. 

 

Kraniosakraali-nimitys perustuu kahteen luuhun: cranium = kallo ja sacrum = ristiluu. Näihin luihin kiinnittyy keskushermostoa ympäröivä dura mater-kalvo. Tämä kalvorakennelma muodostaa kranio-sakraalijärjestelmän. Järjestelmään liittyy rytminen liike, joka syntyy aivoselkäydinnesteen erittymisestä ja imeytymisestä. Sitä kutsutaan kraniosakraalirytmiksi.

KST-hoito tehdään hoitopöydällä vaatteet päällä. KST on pehmeä ja syvälle menevä kehoterapia. Hellävaraisuutensa ansiosta hoito sopii kaikille – myös raskaanaoleville.


Lisätietoja:

www.su.upledger.dk

http://www.upledger.com/docs/cst-working-with-the-bodys-self-correcting-mechanisms.pdf

 

Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Hierontajaakko

 

Terveempi keho parempi mieli