September 20, 2018

July 15, 2017

Please reload

Recent Posts

BLOGITEKSTI: Ajatuksia kivusta

March 8, 2015

 

Terveen organismin tulee kohdata kipua elääkseen.

 

Organismi joko sulkeutuu tai laajenee. Sulkeutuminen on pelkoa ja johtaa hiljaiseen degeneraatioon ja kuolemaan. Laajentuminen on kivuliasta, mutta johtaa myös kasvuun ja vapaampaan olemiseen. Mukavuudenhaluinen ego välttää kipua ja yrittää luoda tarpeeksi paksun nahan, jotta se ei tuntisi tuskaa ja muutosta. Samalla kuitenkin menetetään tilan ja vapautuneemman tietoisuuden kokemus.

 

Hyvän hieronnan ja kivun poistumisen seurauksena vapautuu liikeratoja, energiaa ja voimaa käyttöön.

 

Tällainen kipu on tervettä, ”hyvää kipua”, joka vapauttaa ja johtaa elinvoimaisempaan ja avarampaan oloon.

 

Kehoterapeutti ja faskiatutkija Thomas Myersin mukaan on olemassa kolmenlaista kipua:

 

1. Ulkoa sisään tuleva kipu (esim. kun lyöt varpaan).

 

2. Kipu, joka varastoituu kehoon. Usein tämänkaltainen kipu ei välttämättä tunnu varsinaisena kipuna vaan ennemminkin väsymyksenä, saamattomuutena ja jäykkyytenä. Tällaiset tuntemukset, joita emme halua kohdata, jäävät kehoon. Tämä manifestoituu hitaasti ajan kanssa kehoon ryhtivirheinä, emotionaalisena patoutumisena ja turtuneisuutena.

 

3. Varastoituneen tukkoisuuden poistumisen tuottama kipu. Esimerkkinä Myers käyttää valheen paljastamista: aluksi meidän tekee pahaa kertoa totuus, koska emme tiedä miten muut reagoivat, mutta totuuden kertomisesta seuraa aina suuri helpotus ja psyykkinen vapaus.

 

Hyvän hieronnan ja kivun poistumisen seurauksena vapautuu liikeratoja, energiaa ja voimaa käyttöön. Hieronnan tuottamat tuntemukset ovat usein Myersin kolmijaon toisen ja kolmannen kohdan kaltaista kipua, jolla ajetaan lukkoja pois. 

 

Tällainen kipu on tervettä, ”hyvää kipua”, joka vapauttaa ja johtaa elinvoimaisempaan ja avarampaan oloon.

Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Hierontajaakko

 

Terveempi keho parempi mieli

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle